4 motive pentru a cumpara haine la mana a doua

Ideea de a cumpara imbracaminte la mana a doua este de multe ori criticata de multi dintre noi. Motivul? Poate ati auzit vreodata cateva povesti cu experiente neplacute sau poate ca pur si simplu nu vi se pare un lucru bun sa cumparati din alte locuri. Intr-adevar, nu puteti avea incredere in toate magazilele de second-hand, dar asta nu inseamna ca toate sunt la fel. Multe dintre firme ofera importanta calitatii hainelor pe care le pun la dispozitie si apeleaza la dezinfectarea si sortarea acestora pentru ca parerea si confortul clientilor este in prim plan.

Iata cateva motive pentru care achizitionarea hainelor de la second-hand poate fi benefica pentru dumneavoastra:
1.Economisiti bani

Daca va cumparati de la second-hand nu inseamna ca nu aveti situatie financiara sau ca nu aveti gusturi. Deseori, se gasesc chiar si produse de la diferite branduri de renume la jumatate de pret sau chiar mai putin. In plus, hainele sunt de obicei donate deoarece persoana care le-a cumparat nu le mai poarta sau pur si simplu nu ii mai corespunde marimii si nu pentru ca ar avea vreun defect sau vreo problema de sanatate pe care doresc sa o transmita. Puteti gasi multe haine noi, a carei eticheta nu a fost desfacuta, iar acest lucru inseamna o investitie buna pentru dumneavoastra. Este ca si cum noi ne-am cumpara o bluza pe care nu am purtat-o niciodata, insa nu vrem sa o aruncam asa ca o donam unui centru care o va vinde mai departe altor oameni dispusi sa o cumpere.

2.Salvati mediul

Hainele second-hand pe care le achizitionati reprezinta de fapt un proces prin care dumneavoastra reutilizati o bucata de material care a apartinut candva altcuiva si care se poate afla intr-o stare perfecta. Daca acest lucru nu se intampla, toate materialele de imbracaminte vor ateriza intr-un depozit de gunoi. Producerea imbracamintei necesita, de asemenea, utilizarea unor substante chimice, de exemplu in cazul procesului de vopsire al unui tricou se folosesc diferite substante toxice pentru mediul inconjurator. Odata aruncate,ele formeaza o amenintare la adresa apei, a pamantului si a aerului, cat si a persoanelor care lucreaza cu aceste substante. Astfel, daca cumparam imbracaminte folosita, avem puterea de a reduce din impactul negativ asupra planetei noastre.

3.Experimentati lucruri noi

In locatiile second-hand, puteti gasi o gama variata de haine la un pret foarte acceptabil, iar pe langa acest lucru este mai usor sa apreciati calitatea acestora. Un astfel de magazin are un aspect diferit fata de celelalte magazine, hainele fiind destul de organizate deseori in functie de culori sau de data aparitiei. Personalul este foarte amabil, dominand o atmosfera prietenoasa,calda si relaxanta. Interactiunea poate deveni mult mai placuta si datorita fluxului mai lent al cumparatorilor.

4.Puteti gasi branduri de renume

Daca sunteti o persoana care pune accent pe numele etichetei, atunci este posibil sa gasiti aici foarte multe haine de la branduri renumite.Astfel, pe langa faptul ca economisiti bani, veti face si o investitie buna pentru dumneavoastra!

daigoro