Ce motiveaza alegerile femeilor in vestimentatie?

De-a lungul istoriei, o varietate de influente externe, dar si de preferinte interne, au motivat femeile din intreaga lume cu privire la alegerile lor in imbracaminte. Desi factorii evidenti, cum ar fi protectia si caldura, sunt unele dintre motivele principalele pentru care alegem, intr-o anumita zi sa ne imbracam cum ne imbracam, in general se poate spune si ca imbracamintea serveste si ca o modalitate puternica de a ne exprima si de a ne comunica identitatea.

Iata cateva dintre rationamentele care stau la baza selectiilor de imbracaminte a majoritatii:

Modestia

In timp ce conceptul de modestie este diferit pentru fiecare cultura in parte, de-a lungul timpului acesta a jucat un rol important in modelarea femeilor. In diferite perioade de timp precum si in diferite parti ale lumii, a fost interzis mult timp ca o femeie sa isi dezvaluie in societate picioarele si spatele. In timp ce in majoritatea culturilor s-a renuntat la aceasta “asumare” a modestiei, unele culturi, precum cea musulmana, inca o sustin.

Frumusetea si seductia

Unul dintre principalele motive pentru care o femeie se imbraca intr-o rochie neagra la o anumita petrecere sau alege un anumit costum care se potriveste cu culoarea ochilor este aceea de a crea un aspect atractiv. Se poate spune ca de-a lungul timpului, idealul s-a schimbat in aceste culturi diferite, iar perceptia frumusetii este diferita pentru toti. In acest context, foarte multe femei aleg sa se imbrace in acele haine care le scot in evidenta frumusetea si seductia. In functie de personalitatea fiecarei femei, un costum office poate fi la fel de elegant precum o rochie neagra. Uneori, exista si accesorii care fac diferenta intre un stil banal si unul care atrage atentia. De asemenea, o atitudine sigura pe sine si mai ales increderea in propria persoana contribuie semnificativ la crearea acestui aspect armonios.

Statusul

Alegerile vestimentare ale femeilor sunt, de asemenea, motivate, de statusul lor sau de pozitia lor in cadrul unui grup social. Acest lucru se poate observa mai ales in cadrul unui context al muncii si al intalnirilor office, unde trebuie sa ne prezentam adesea impecabil.

Tendintele actuale in moda

Foarte multe femei au tendinta de a adopta un stil vestimentar in concordanta cu tendintele actuale in moda. Acest lucru nu necesita intotdeauna cheltuieli colosale, atata timp cat stii cum sa combini diverse materiale si cum sa te folosesti de accesoriile potrivite pentru a iti crea stilul unic, dar in conformitate cu moda.

 

daigoro