Cum poti ajunge sa detii mai putine haine?

Haine mai putine

Te-ai gandit vreodata cum ar arata viata ta daca ai ajunge sa ai mai putine haine, dupa ce in prealabil ti-ai facut ordine in dulap?

In primul rand, ai avea mai multi bani la dispozitie pentru altceva. In al doilea rand, diminetile ar fi mai putin stresante. De cate ori nu ti s-a intamplat sa te uiti minute in jur, dimineata, in fata dulapului plin, fara sa stii cu ce sa te imbraci in acea zi?

Mai putine haine nu inseamna automat lipsa unui stil propriu, ci existenta unui dulap bine organizat, care in cele din urma reflecta o viata organizata. In eventualitatea unei vacante, ti-ar fi mult mai usor sa iti faci bagajul.

Unul dintre cele mai mari avantaje cand detii mai putine haine este faptul ca spalatul si calcatul acestora devin in timp actiuni care nu iti vor mai ocupa atat de mult timp ca inainte, si ce femeie nu si-ar dori asta?

Din pacate, numeroase femei, in loc de a intelege avantajele unui dulap mai organizat, cumpara foarte multe haine, iar unele dintre acestea ajung sa ramana acolo, nepurtate.

Indiferent daca doresti sa iti minimalizezi garderoba spre extrem sau doar sa iti faci ordine prin dulap si sa ajungi sa fii mai organizata, iata cateva modalitati prin care poti ajunge sa detii mai putine haine:

Recunoaste ca ai prea multe haine

Primul pas in aceasta privinta este, ca in cazul oricarei dependente, faptul sa recunosti ca ai ajuns sa ai foarte multe haine, unele inutile.

Poarta o perioada mai putine culori

Majoritatea femeilor au deja cateva culori preferate pe care le poarta in marea majoritate a timpului. Alegerea asumata de a purta mai putine culori inseamna automat nevoia redusa de accesorii ( curele, bijuterii, genti de mana etc), care sa se asorteze cu aceste culori.

Imbratiseaza ideea unitatii

Cand poti purta un singur articol de imbracaminte, alege sa faci asta, in detrimentul mai multor piese.

Doneaza, vinde, recicleaza si arunca

In functie de cat de plin este dulapul tau si mai ales de cate haine ai pe care de fapt nu le mai porti, poti sorta aceste haine in cateva categorii. Poti alege sa donezi cateva, sa le vinzi unui magazine second-hand sau sa le reciclezi. Incepe in primul rand cu hainele pe care nu le mai porti, care ti-au ramas mici sau s-au invechit.

Impune-ti un buget lunar strict alocat hainelor

Este foarte indicat sa incerci sa iti temperezi nevoia de a cumpara haine de care nu ai nevoie. Poti face asta prin impunerea unui buget fix pe care sa il aloci cumparaturilor de haine.

daigoro